Többszörös évfordulót ünnepel a Jósa András Oktatókórház Gyermekosztálya

Többszörös jubileumot ünnepel idén a Jósa András Oktatókórház Gyermekosztálya.

90 évvel ezelőtt alakította ki dr. Dohnál Jenő a 4 kórteremből álló önálló gyermekosztályt a volt kórházi igazgatói lakás helyiségeiben.

30 évvel ezelőtt kezdte meg működését a gyermek-intenzív részleg.

25 éve indult el megyénkben 24 órás szolgálatban a súlyos állapotú koraszülöttek és újszülöttek mentése.

Szintén negyed évszázada működik a Jósa András Oktatókórház gyermeksürgősségi részlege, amely az országban az elsők között kezdte meg tevékenységét Nyíregyházán.

Dr. Dicső Ferenc 30 éve vezeti, szervezi fáradhatatlanul az osztály gyógyító munkáját.

A jeles évfordulók kapcsán is Nyíregyházán került megrendezésre a Magyar Gyermekorvosok Társasága Északkelet-Magyarországi Területi Szervezetének 2017. évi Tudományos Ülése, ahol a legnevesebb hazai szakemberek tárgyalták meg a gyermekgyógyászat aktuális orvosszakmai és szakdolgozói témáit.

A jubileumi programsorozat keretében megrendezett gálaesten kiemelkedő és példaértékű munkája elismeréseként oklevélben részesült Bacsó Béláné, dr. Csürke Ildikó, Enyedi Istvánné, Gelsiné Vida Matild, Kőváriné Spisák Erzsébet, dr. Marián Erzsébet, Pazonyi Mária és dr. Pozor Júlia.

Szívből gratulálunk a Főorvos Úrnak, a kitüntetetteknek és az osztály valamennyi dolgozójának, munkájukhoz erőt, kitartást, jó egészséget és további kiemelkedő sikereket, eredményeket kívánunk mindannyiuknak!