Lions-adomány kórházunknak

Az Első Nyíregyházi Lions Club, hagyományaihoz híven, idén 600.000 Ft-ot adományozott a Jósa András Oktatókórháznak éves jótékonysági báljának bevételéből.

Az adományból a kórházzal évente közösen szervezett, tavaly immár nyolcadik alkalommal megrendezett egészségnapok szűrőprogramjában érintett osztályok részesülnek.

A Szemészeti Osztály gyermekszemészeti rendelője egy légkondicionáló berendezéssel, az Ortopédiai Osztály a budapesti csontbankból érkező combfejek szállításához használatos fagyasztóládával, a betegek és az osztály munkatársai pedig mikrohullámú sütővel, kávéfőzővel és egy olajradiátorral gyarapodnak a felajánlás révén.

A IV. Belgyógyászati Osztály Diabetológiai munkacsoportjának a Diabéteszes Lábambulancia eszközparkjának fejlesztésével, a Fül-Orr-Gégészeti Osztálynak pedig egy fejlámpa beszerzésével segít az adomány.

A Zay Anna Egészségügyi Szakközépiskola egy-egy osztályának hallgatói szintén minden évben segédkeznek a Lions Egészségnapokon, az adomány rá eső részét idén nagylelkűen a Szemészeti Osztálynak ajánlotta fel a szakközépiskola.

Köszönjük!