Felajánlások a kórház alapítványának

Nyíregyháza Város Önkormányzata hagyományosan minden évben jótékony célra ajánlja fel az éves Városbál bevételének egy részét. A szervezők az idei bál teljes tombolabevételével a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházakért Közhasznú Alapítványt támogatják.

A Városbálon a Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület és Mónus József, többszörös világbajnok, világrekorder hagyományőrző távlövő íjász is felajánlást tett a kórház alapítványának.

Az alapítvány a tombolából befolyt összeget, 2 millió forintot, 10 darab egyedi fejlesztésű betegszállító kocsi beszerzésére fordítja, amelyeket a kórház specifikus igényei szerint terveztek és kiviteleztek. A tolókocsik a Jósa András Oktatókórházba érkező, nehezen mozgó betegek szállítását fogják megkönnyíteni.

Az UV- és időjárásálló, biztonsági övvel, csomagtartóval és felhajtható lábtartóval felszerelt tolókocsik a bevásárlókocsikhoz hasonlóan százforintos érmével használhatóak majd. A kocsik egybetolhatóak, így tárolásuk helytakarékos. A gyártó Tech-Medical Kft. kültéri fedett tárolót is biztosít az ülőbeteg kocsikhoz, amelyet a kórház a tervek szerint az épülő parkolóház és a Sebészeti tömb közelében fog kialakítani.

A Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület által felajánlott 300 ezer forintból a rehabilitációs és decubitus ellátásban használatos „Safe Laser 500 Infra” készüléket vásárolt az alapítvány.

Mónus József 2017-ben több mint 400 versenyzőt legyőzve nyerte meg a Hódítók Kupáját Törökországban. A „Fehér Farkas” árverésre ajánlotta fel egyik íját, amelyet a lövés irányának begyakorlására, úgynevezett belövő íjként használt a rangos versengésen.

Az értékes ereklyére hamarosan megindul az online licitálás, kikiáltási ára 50 ezer forint.

Köszönjük!