Átadták Mónus József íját


Mónus József többszörös világbajnok, világrekorder hagyományőrző távlövő íjász az idei nyíregyházi Városbálon árverésre ajánlotta fel egyik íját a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházakért Közhasznú Alapítvány támogatására.

A "Fehér Farkas" 2017-ben több mint 400 versenyzőt legyőzve nyerte meg a legrangosabb távlövő versenyt, a Hódítók Kupáját, Törökországban. A felajánlott íjat a lövés irányának begyakorlására, úgynevezett belövő íjként használta világra szóló diadala alkalmával, így a világon egyedülálló, valódi ereklyéhez juthatott hozzá az árverés nyertese.

Az íjra a kórház Facebook-oldalán lehetett licitálni. A legmagasabb összeget, 115 ezer forintot, a fehérgyarmati származású budapesti vállalkozó, Varga Károly ajánlotta fel.

Varga Károly nagylelkűen 150 ezer forintra kerekítette az összeget, hogy minél nagyobb mértékben tudja támogatni a kórház alapítványát. Mint elmondta, nagyon fontosnak tartja a hagyományok megőrzését, maga is rendszeresen indul hagyományőrző íjászversenyeken, és nagy örömmel tölti el, hogy ilyen felbecsülhetetlen eszmei értékű ereklyéhez juthatott hozzá, amellett, hogy egy nemes ügyet is segíthetett. Kiemelte, külön megtiszteltetés számára, hogy személyesen Mónus Józseftől vehette át az íjat.

Az alapítvány az árverésből befolyó összeget az „Az öregedés méltóságáért” elnevezésű programja keretében, ápolási eszközök beszerzésére, az idős betegek komfortérzetének javításra fordítja.

Köszönjük, és sok szerencsét kívánunk Mónus Józsefnek, hiszen a jövő héten újra a Hódítók Kupáján fogja képviselni hazánkat!