THOR nagy intenzitású fertőtlenítő torony a Jósa András Oktatókórházban

Az EFOP-2.2.18-17 kódszámú, „Betegbiztonság növelését célzó komplex infrastrukturális fejlesztések az egészségügyi ellátórendszerben” című projektben lehetőség nyílt a Jósa András Oktatókórház Központi Műtőblokkjának levegőjét fertőtlenítő eszközök beszerzésére.

A projekt keretében, a nyertes ajánlattevő Dispomedic Kft. révén, két "THOR" nagy intenzitású levegőfertőtlenítő torony került az intézménybe, melyek összértéke több, mint 38 millió Ft.

A készülék Magyarországon egyedülálló, először a Jósa András Oktatókórház rendelkezik ilyen technológiával működő fertőtlenítő tornyokkal, sőt Kelet-Közép-Európában is kevés található, mert nemcsak a technológia, hanem a gép is új fejlesztés.

A beszerzett gépek nagy előrelépést jelentenek a multirezisztens kórokozók elleni küzdelemben. Biztonságossá teszik a Központi Műtőblokk üzemeltetését, segítik dolgozóinak munkáját, lerövidítik és megkönnyítik a műtétek utáni záró fertőtlenítések végrehajtását.

A berendezés folyamatos UV-C-sugárzással működik amely alkalmas tárgyak, felületek és levegő fertőtlenítésére is. Környezetbarát, mivel működése következtében nem marad vissza vegyi anyag, így a fertőtlenített helyiség a fertőtlenítési folyamat után azonnal használatba vehető.