2013. április 1-től a fehérgyarmati, mátészalkai, vásárosnaményi kórházak, valamint a Nyírbátori Szakrendelő együtt alkotja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Északi Pólusát. A kórház vezetése, gyógyító és kiszolgáló személyzete a betegközpontú gyógyítást helyezi előtérbe, a minőségi ellátás, személyre szóló gondoskodás mellett.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye térkép

A fehérgyarmati és vásárosnaményi kórházi telephelyek a térség mintegy 90 ezer lakosának magas színvonalú egészségügyi szakellátását biztosítják, köszönhetően annak is, hogy a korábbi rekonstrukciós munkáknak köszönhetően felújításra kerültek a régi épületek, szakrendelő helyiségek és új diagnosztikai szárnyak épültek.
Az intézmény feladatköre Nyírbátor és kistérségi vonzáskörzete járóbetegeinek ellátásával bővült 2006 augusztusától.

Kórházunk a nemzetközi normákhoz igazított ellátási lehetőségekkel várja a betegeket. Elkötelezett minőségpolitikánknak köszönhetően nemzetközileg elfogadott ISO 9001:2008, ISO 14001:2004 és MEES 1.0 követelmények integrált teljesülését igazoló tanúsítvánnyal rendelkezünk. A kórház 2007-ben Észak – Alföldi Minőségi Díjat nyert.

Fekvőbetegeinket összesen 421 ágyon (Fehérgyarmat, Vásárosnamény), járóbetegeinket több mint 100 szakrendelésen (Fehérgyarmat, Vásárosnamény, Nyírbátor) fogadjuk.

Műszerellátottságunk magas színvonalú. A diagnosztikai munkát többek között kiválóan felszerelt laboratóriumunk, magas tudású ultrahangos vizsgáló berendezések, endoszkópok segítik. Röntgen osztályunkon 2011-ben korszerű digitális röntgen és 16 szeletes CT berendezés került felszerelésre. Rendelkezünk a szív- és érbetegségek felismerését lehetővé tevő szívultrahanggal, DEXA csontsűrűség mérő készülékkel. A szembetegségek felismerését kiváló komputeres vizsgáló készülékek segítik, korszerű hangszigetelt munkaállomásainkon pedig a hallásvizsgálatok végezhetők el magas színvonalon. A tüdőbetegségek megelőzését, a betegek gondozását fehérgyarmati és vásárosnaményi telephelyünkön is új, korszerű tüdőgondozó állomások végzik.
2013. évben pályázati forrásból megvalósult új Sürgősségi osztályunk a nap 24 órájában fogadja a betegeket. Az orvosi alapszakmákhoz tartozó osztályok mellett anteszteziológiai és intenzív terápiás, rehabilitációs, krónikus és ápolási osztállyal, valamint széles palettájú járóbeteg-szakrendelőkkel rendelkezik intézményünk.
Az operációk sikerét orvosaink szakmai tudása mellett a korszerű műtők, európai színvonalú műszerek segítik. Igen magas a laparoszkópos és endoszkópos műtétek száma. A szülészeti-nőgyógyászati osztály korszerű szülőszobával, császárműtővel és alapítványi szobákkal várja a kismamákat.
A fehérgyarmaton 2004 őszén komplex fürdőgyógyászati egység került kialakításra: a közel 1000 méter mélyről feltörő 44 C°-os gyógyvíz kiváló vízminőségű összetételéből adódóan főként mozgásszervi megbetegedések kezelésére, krónikus nőgyógyászati panaszok enyhítésére alkalmas.

2007. február 2-án került átadásra a kórház fehérgyarmati telephelyén a korszerű 80 ágyas Rehabilitációs Központ. A központ folyamatosan fogadja a korai rehabilitációs kezeléseket igénylő mozgásszervi, szív-, agyi és egyéb keringési betegeket, valamint a csontműtéten átesetteket és a balesetet szenvedetteket.
A túlnyomórészt 1-2-3 ágyas, igényesen berendezett betegszobák magas komfort-fokozatúak. Az ambulancia és az alagsorban kialakított fizioterápiás kezelők, tornatermek korszerűen felszereltek és műszerezettek. Az épület zárt folyosón keresztül összeköttetésre került a kórház gyógyfürdőjével.
A rehabilitációra, gyógyfürdő kezelésre váró betegek háziorvosi beutalóval jelentkezhetnek megfelelő szakrendeléseinken (reumatológia, ortopédia, traumatológia, belgyógyászat, kardiológia, ideggyógyászat), ahol szakorvosaink előjegyzésbe veszik betegeinket a 2-3 hetes időtartamú gyógykezelésekre.

Pályázati forrásból megújult kórházunk Intenzív osztálya és várhatóan még 2014. évben megvalósul Koraszülött részlegünk eszközparkjának és informatikai rendszerének fejlesztése is.
Fehérgyarmaton az új Sürgősségi Betegellátó Osztály kialakítása befejeződött, és megépítésre került a hozzá kapcsolódó helikopter leszálló. Ezzel a komplex épületegyüttest a betegellátás szolgálatába állítottuk.

Az intézményben dolgozók célja, hogy valamennyi betegünk emberséges és magas színvonalú ellátást kapjon és ezt követően, elégedetten és gyógyultan távozzon intézetünkből.

 


Vármegyei Etikai Bizottság választás
Gyógyszertárak
Gyakran Ismételt Kérdések
Online előjegyzés
Egészségvédelmi tanácsok
Várólista
Fizető betegellátás
Telefonkönyv
Projektjeink
Dr. Kállay Rudolf Orvostudományi Szakkönyvtár
VEZINFO