PROQUEST Central máj. 5-ig!


Tisztelt Munkatársak!

A PROQUEST CENTRAL MULTIDISZCIPLINÁRIS ADATBÁZIST a mai naptól 2018. MÁJUS 5-IG a kórház hálózatából a search.proquest.com oldalon vagy a következő címről elérhetik.

https://trials.proquest.com/trials/trialSummary.action?view=subject&trialBean.token=VMX3E7X33J9B6421197F

A PROQUEST CENTRAL a legnagyobb multidiszciplináris adatbázis, kiemelten lefedi a következő tudományterületeket: üzlet/gazdaság, ERŐS ORVOSTUDOMÁNYI - TELJES SZÖVEGŰ MEDLINE-T TARTALOMMAL, társadalomtudomány, pedagógia, bölcsészet és interdiszciplináris területek.

ORVOSTUDOMÁNY TERÜLETÉN 4,400 TELJES SZÖVEGŰ ORVOSI CÍM, 3200 TUDOMÁNYOS, ÁLTALÁNOS KLINIKUM, ÁPOLÁS, PSZICHOLÓGIA, KÖZEGÉSZSÉGÜGY, ÉS CSALÁDI ORVOSI TÉMÁK SZEREPELNEK AZ ADATBÁZISBAN, valamint a NATURE, BMJ, NEW ENGLAND JOURNAL OF MEDICINE, LANCET, STB. BIOMED CENTRAL, KARGER, SLACK, CAMBRIDGE UNIVERSITY PRESS, ELSEVIER TELJES SZÖVEGŰ TARTALMAI.

Emellett evidence based anyagok, műhelytanulmányok, disszertációk is találhatóak benne. Megközelítőleg 25,000 feldolgozott címmel bír, amiből 18,000 teljes szöveggel érhető el. Folyóiratok mellett egyéb tartalomtípusok is megtalálhatóak, így 113,000 disszertáció, 450,000 konferenciaanyag és műhelytanulmány, stb.

A ProQuest Central a következő kiadóktól is tartalmaz kiadványokat: Emerald, Elsevier, BMJ, Palgrave MacMillan, The Economist, SAGE, Nature Publishing Group, Cambridge University Press és a Dow Jones.

A platform magyarul és egyéb nyelveken is elérhető, keresési tippeket a keresési ablak mellett találnak.

A Könyvtár Munkatársai!

Hazai egészség-pillanatkép, 2017

Szerzők: Vitrai József, Bakacs Márta, Varsányi Péterc

Beküldve: 2017. 11. 08.
doi: 10.24365/ef.v.58i4205
Háttér: A magyar lakosság egészségével és az egészségveszteségek okaival kapcsolatos átfogó elemzések a szakpolitika alakítói és a szakemberek számára munkájuk sikerességéről nyújtanak visszajelzést. A közlemény célja a magyar lakosság egészségével kapcsolatos friss adatok bemutatásával az e téren tapasztalható információhiány csökkentése.

A teljes cikk Jó tudni! rovatunkban olvasható

Hozzáférés az Akadémiai Kiadó folyóirataihoz

Az elmúlt évhez hasonlóan a Kórház előfizetője az Akadémiai Kiadó két szolgáltatásának, a folyóirat-, valamint az orvosi csomagoknak, így dolgozóink korlátozás nélkül hozzáférnek a magyar és idegen nyelvű folyóiratok teljes szövegéhez, valamint magyar nyelven kereshetnek a PubMeden és hatályos szakmai irányelvekben.

A folyóiratok elérhetősége: www.akademiai.com

A NOTA elérhetősége: www.nota.hu

Bővebben

 

Ünnepi nyitva tartás

A Dr. Kállay Rudolf Orvostudományi Szakkönyvtár és Közművelődési Gyűjtemény

Karácsonyi és Újévi nyitvatartási rendje a következő

2017. december 23. (szombat) - 2018. január 1. (hétfő) ZÁRVA 

NYITÁS: 2018. január 2. (kedd) 8 óra

Minden kedves olvasónknak Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánunk!

MIKULÁS - KARÁCSONY - KÖNYVTÁR!

Mézeskalács illattal és a Gyermekrehabilitációs Osztály munkatársai által készített alkotásokkal várjuk a Karácsonyt és az Olvasókat az Orvostudományi Szakkönyvtárban.
A kiállítási tárgyakat készítették: Bártfai Józsefné, Csajbók Andrea, Vassné Szilágyi Enikő

Áldott, Békés Karácsonyt!

Az Orvostudományi Szakkönyvtár munkatársai!

Képek

Nagymamák a XXI. században

November 29-én folytatódik a Nagymamák a XXI. században programsorozat, melynek Dr. Kollárné Balla Anna író, pszichológus lesz következő vendége.

A program mindenki számára nyitott, a Dr. Kállay Rudolf Orvostudományi Szakkönyvtárban. 

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Dr. Vincziczki Imréné (Marcsi)
szülésznő, mentálhygiénés szakasszisztens

Meghívó

Az Orvostudományi Szakkönyvtár a parkolóház építési munkálatai ellenére gyalogosan továbbra is megközelíthető a Teherporta és az Intézeti Gyógyszertár felől egyaránt.

Kiállítás a Diabetes Világnap alkalmából

Dr. Gaál Zsolt osztályvezető főorvos (IV. Belgyógyászat) Gyűjteményéből nyílt kiállítás a Jósa András Oktatókórház Dr. Kállay Rudolf Orvostudományi Szakkönyvtárában a Diabetes Világnap alkalmából.

A kiállítás megtekinthető: 2017.11.14 és 2017. 11. 30. között.

 

Nagymamák a XXI. században

Szeretettel várunk a Könyvtárban minden érdeklődőt 2017. október 25-én 16 órától a Nagymamák a XXI. sz.-ban Programsorozat következő előadására.

Témája: Alternatív lehetőségek az egészségmegőrzésben
Dr. Vincziczki Imréné, Marcsi (szülésznő, mentálhigiénés szakasszisztens) vendége Dr. Kukucskáné Balogh Erzsébet és Zvara Mária.

Meghívó

Az Orvostudományi Szakkönyvtár a parkolóház építési munkálatai ellenére gyalogosan továbbra is megközelíthető a Teherporta és az Intézeti Gyógyszertár felől egyaránt.

Akadémiai Szótárak

Tisztelt Munkatársak!

A http://eisz.szotar.org/ oldalon elérhető az Akadémiai Kiadó Szótárcsomagja az SZSZBMK minden tagkórházában, az Interneteléréssel rendelkező számítógépekről.

Az adatbázisban az angol, német, francia, holland, olasz, orosz és spanyol szótárak mellett megtalálható A magyar helyesírás szabályai 12. kiadása, az Idegen szavak és kifejezések szótára, a Magyar értelmező kéziszótár és a Magyar szinonimaszótár is, továbbá magyar nyelvű Környezetvédelmi lexikon és angol nyelvű Pszichológiai lexikon is.

Elérhető a Hasznos menüpontból.

könyvtárunk jelenleg
ZÁRVA
Nyitvatartási idő:
Hétfő 9 - 16
Kedd - Péntek 8 - 16

Elérhetőség

4400 Nyíregyháza, Szent István út 68.
Pf: 159
Tel.: (42) 599-700 / 1392 mellék
Fax: (42) 461-174
email: medlib@szszbmk.hu
Térkép

Olvasással az egészségért!

Tudományos munkák