Hazai egészség-pillanatkép, 2017

Szerzők: Vitrai József, Bakacs Márta, Varsányi Péterc

Beküldve: 2017. 11. 08.
doi: 10.24365/ef.v.58i4205
Háttér: A magyar lakosság egészségével és az egészségveszteségek okaival kapcsolatos átfogó elemzések a szakpolitika alakítói és a szakemberek számára munkájuk sikerességéről nyújtanak visszajelzést. A közlemény célja a magyar lakosság egészségével kapcsolatos friss adatok bemutatásával az e téren tapasztalható információhiány csökkentése.

A teljes cikk Jó tudni! rovatunkban olvasható

Hozzáférés az Akadémiai Kiadó folyóirataihoz

Az elmúlt évhez hasonlóan a Kórház előfizetője az Akadémiai Kiadó két szolgáltatásának, a folyóirat-, valamint az orvosi csomagoknak, így dolgozóink korlátozás nélkül hozzáférnek a magyar és idegen nyelvű folyóiratok teljes szövegéhez, valamint magyar nyelven kereshetnek a PubMeden és hatályos szakmai irányelvekben.

A folyóiratok elérhetősége: www.akademiai.com

A NOTA elérhetősége: www.nota.hu

Bővebben

 

Ünnepi nyitva tartás

A Dr. Kállay Rudolf Orvostudományi Szakkönyvtár és Közművelődési Gyűjtemény

Karácsonyi és Újévi nyitvatartási rendje a következő

2017. december 23. (szombat) - 2018. január 1. (hétfő) ZÁRVA 

NYITÁS: 2018. január 2. (kedd) 8 óra

Minden kedves olvasónknak Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánunk!

MIKULÁS - KARÁCSONY - KÖNYVTÁR!

Mézeskalács illattal és a Gyermekrehabilitációs Osztály munkatársai által készített alkotásokkal várjuk a Karácsonyt és az Olvasókat az Orvostudományi Szakkönyvtárban.
A kiállítási tárgyakat készítették: Bártfai Józsefné, Csajbók Andrea, Vassné Szilágyi Enikő

Áldott, Békés Karácsonyt!

Az Orvostudományi Szakkönyvtár munkatársai!

Képek

Nagymamák a XXI. században

November 29-én folytatódik a Nagymamák a XXI. században programsorozat, melynek Dr. Kollárné Balla Anna író, pszichológus lesz következő vendége.

A program mindenki számára nyitott, a Dr. Kállay Rudolf Orvostudományi Szakkönyvtárban. 

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Dr. Vincziczki Imréné (Marcsi)
szülésznő, mentálhygiénés szakasszisztens

Meghívó

Az Orvostudományi Szakkönyvtár a parkolóház építési munkálatai ellenére gyalogosan továbbra is megközelíthető a Teherporta és az Intézeti Gyógyszertár felől egyaránt.

Kiállítás a Diabetes Világnap alkalmából

Dr. Gaál Zsolt osztályvezető főorvos (IV. Belgyógyászat) Gyűjteményéből nyílt kiállítás a Jósa András Oktatókórház Dr. Kállay Rudolf Orvostudományi Szakkönyvtárában a Diabetes Világnap alkalmából.

A kiállítás megtekinthető: 2017.11.14 és 2017. 11. 30. között.

 

Nagymamák a XXI. században

Szeretettel várunk a Könyvtárban minden érdeklődőt 2017. október 25-én 16 órától a Nagymamák a XXI. sz.-ban Programsorozat következő előadására.

Témája: Alternatív lehetőségek az egészségmegőrzésben
Dr. Vincziczki Imréné, Marcsi (szülésznő, mentálhigiénés szakasszisztens) vendége Dr. Kukucskáné Balogh Erzsébet és Zvara Mária.

Meghívó

Az Orvostudományi Szakkönyvtár a parkolóház építési munkálatai ellenére gyalogosan továbbra is megközelíthető a Teherporta és az Intézeti Gyógyszertár felől egyaránt.

Akadémiai Szótárak

Tisztelt Munkatársak!

A http://eisz.szotar.org/ oldalon elérhető az Akadémiai Kiadó Szótárcsomagja az SZSZBMK minden tagkórházában, az Interneteléréssel rendelkező számítógépekről.

Az adatbázisban az angol, német, francia, holland, olasz, orosz és spanyol szótárak mellett megtalálható A magyar helyesírás szabályai 12. kiadása, az Idegen szavak és kifejezések szótára, a Magyar értelmező kéziszótár és a Magyar szinonimaszótár is, továbbá magyar nyelvű Környezetvédelmi lexikon és angol nyelvű Pszichológiai lexikon is.

Elérhető a Hasznos menüpontból.

Új beszerzéseinkből

Könyvtárunk számos új szakkönyvvel gyarapodott, melyből a következő hármat ismertetjük Könyvajánló rovatunkban:

  • Szauder Ipoly: Kardiológia és hipertonológia gyakorló orvosoknak EKG-elemzési gyakorlatokkal: A gyakorló orvos könyvtárának újabb nélkülözhetetlen kötete, minden lényegesnek ítélt aktuális kardiológiai, hipertonológiai információval.
  • Trevor Silver: Ízületek és lágyszövetek kezelése injekciózással: A könyv a manapság gyakran fellépő ízületi és lágyszöveti elváltozások injekciós kezelésének bátorítását szolgálja.
  • Maródi László (szerk.): Fertőző betegségek: Három kulcsfontosságú terület, az immunizáció, a diagnosztika és a terápia adja a könyv gerincét, mely nélkülözhetetlen ismeretanyagot tartalmaz az egészségügyben dolgozók és tanulók számára egyaránt.

Tovább

könyvtárunk jelenleg
ZÁRVA
Nyitvatartási idő:
Hétfő 9 - 16
Kedd - Péntek 8 - 16

Elérhetőség

4400 Nyíregyháza, Szent István út 68.
Pf: 159
Tel.: (42) 599-700 / 1392 mellék
Fax: (42) 461-174
email: medlib@szszbmk.hu
Térkép

Olvasással az egészségért!

Tudományos munkák