Kiállítás a Diabetes Világnap alkalmából

Dr. Gaál Zsolt osztályvezető főorvos (IV. Belgyógyászat) Gyűjteményéből nyílt kiállítás a Jósa András Oktatókórház Dr. Kállay Rudolf Orvostudományi Szakkönyvtárában a Diabetes Világnap alkalmából.

A kiállítás megtekinthető: 2017.11.14 és 2017. 11. 30. között.

 

Nagymamák a XXI. században

Szeretettel várunk a Könyvtárban minden érdeklődőt 2017. október 25-én 16 órától a Nagymamák a XXI. sz.-ban Programsorozat következő előadására.

Témája: Alternatív lehetőségek az egészségmegőrzésben
Dr. Vincziczki Imréné, Marcsi (szülésznő, mentálhigiénés szakasszisztens) vendége Dr. Kukucskáné Balogh Erzsébet és Zvara Mária.

Meghívó

Az Orvostudományi Szakkönyvtár a parkolóház építési munkálatai ellenére gyalogosan továbbra is megközelíthető a Teherporta és az Intézeti Gyógyszertár felől egyaránt.

Akadémiai Szótárak

Tisztelt Munkatársak!

A http://eisz.szotar.org/ oldalon elérhető az Akadémiai Kiadó Szótárcsomagja az SZSZBMK minden tagkórházában, az Interneteléréssel rendelkező számítógépekről.

Az adatbázisban az angol, német, francia, holland, olasz, orosz és spanyol szótárak mellett megtalálható A magyar helyesírás szabályai 12. kiadása, az Idegen szavak és kifejezések szótára, a Magyar értelmező kéziszótár és a Magyar szinonimaszótár is, továbbá magyar nyelvű Környezetvédelmi lexikon és angol nyelvű Pszichológiai lexikon is.

Elérhető a Hasznos menüpontból.

Új beszerzéseinkből

Könyvtárunk számos új szakkönyvvel gyarapodott, melyből a következő hármat ismertetjük Könyvajánló rovatunkban:

  • Szauder Ipoly: Kardiológia és hipertonológia gyakorló orvosoknak EKG-elemzési gyakorlatokkal: A gyakorló orvos könyvtárának újabb nélkülözhetetlen kötete, minden lényegesnek ítélt aktuális kardiológiai, hipertonológiai információval.
  • Trevor Silver: Ízületek és lágyszövetek kezelése injekciózással: A könyv a manapság gyakran fellépő ízületi és lágyszöveti elváltozások injekciós kezelésének bátorítását szolgálja.
  • Maródi László (szerk.): Fertőző betegségek: Három kulcsfontosságú terület, az immunizáció, a diagnosztika és a terápia adja a könyv gerincét, mely nélkülözhetetlen ismeretanyagot tartalmaz az egészségügyben dolgozók és tanulók számára egyaránt.

Tovább

Nagymamák a XXI. sz.-ban

Szeretettel várunk a Könyvtárban minden érdeklődőt 2017. június 29-én 16 órától a Nagymamák a XXI. sz.-ban Programsorozat következő előadására.

Témája: A nagymama szerepe, helye az unoka érkezésekor 
Dr. Vincziczki Imréné, Marcsi (szülésznő, mentálhigiénés szakasszisztens) vendége Marosi Zita pszichológus.

Meghívó

A Nagymamák-Unokák című kiállítás június 30-ig megtekinthető a Könyvtár nyitva tartásának ideje alatt.

Könyvajánló

Könyvajánló rovatunkban olvashatnak Szekszárdi Miklós: Betegágyak őrzői és Zákány Judit : Felelősség és konfliktuskezelési lehetőségek az egészségügyi szolgáltatások területén nemzetközi kitekintéssel című könyvekről.

Megnézem

Könyvajánló

Könyvajánló rovatunkban két szakkönyvet mutatunk be újabb beszerzéseink közül:

  • Gerlinger Imre: Fülészeti mozaikok
  • Tassonyi Edömér - Fülesdi Béla - Molnár Csilla : Perioperatív betegellátás 2. kiadás

Megnézem

könyvtárunk jelenleg
NYITVA
Nyitvatartási idő:
Hétfő 9 - 16
Kedd - Péntek 8 - 16

Elérhetőség

4400 Nyíregyháza, Szent István út 68.
Pf: 159
Tel.: (42) 599-700 / 1392 mellék
Fax: (42) 461-174
email: medlib@szszbmk.hu
Térkép

Olvasással az egészségért!

Tudományos munkák