Az országban egyedülálló műtétet végeztek el Nyíregyházán

Magyarország első, hipertermiás intraperitoneális kemoterápiával (HIPEC) elvégzett laparoszkópos citoreduktív műtéti beavatkozását (CRS) hajtották végre Nyíregyházán, a Jósa András Tagkórház Sebészeti Osztályának osztályvezető főorvosa, dr. Tóth Lajos Barna vezetésével.

A citoreduktív műtét komoly, rendkívül összetett sebészeti beavatkozás. Nemzetközi szinten egyre elterjedtebb ennek a műtétnek laparoszkópos változata, amely nagy kihívás a sebészek számára, hiszen ezt a több órás, nehéz, a hasüreg minden szegmensére kiterjedő műtétet kell új technikával elvégezniük.

A laparoszkópos technika előnye, hogy a kisebb metszések miatt mérsékeltebb a sebfájdalom mértéke, a páciens hamarabb mobilis lesz, és kevesebb szövődmény alakul ki. Emiatt gyorsabb a gyógyulás, rövidül a műtét utáni kórházi bent tartózkodás ideje is, és a páciens hamarabb visszatérhet a mindennapi tevékenységeihez

44 éves férfi betegünk műtétje sikeres volt, már az operációt követő hatodik napon hazaengedték, jobbulást és jó egészséget kívánunk neki!

Szívből gratulálunk főorvos úrnak és csapatának a hazánkban úttörő és sikeres beavatkozáshoz!


Online előjegyzés
Várólista
Rendelési idők változása
Fizető betegellátás
Vizsgálatkérők
Étkezés - Étlap
Telefonkönyv
Babybox fotógaléria
Life Story Baby fotógaléria